magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Johnny Hallyday overleden: de Franse Elvis Presley
 
De Franse zanger Johnny Hallyday is op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vrouw Laeticia in de nacht van dinsdag op woensdag tegen persbureau AFP gezegd. Hallyday maakte eerder dit jaar bekend dat hij longkanker had.

Het Franse antwoord op Elvis Presley was de bekendste rockzanger in Frankrijk. Volgens AFP verkocht Hallyday meer dan 100 miljoen albums, ook al werd hij in het buitenland niet serieus genomen. De zanger werd Johnny genoemd en verscheen vaak in leren jasjes. Eind jaren vijftig brak hij met de Franse traditionele chansons door Franstalige rock’n’roll.

Hallyday werd in 1943 geboren onder de naam Jean-Philippe Smet. Zijn vader is Belg. Hij weet nog niet wat hij precies wil tot hij in 1957 de film Loving You met Elvis Presley ziet. Dát wil hij ook. Johnny trouwde vijf keer, waarvan twee keer met dezelfde vrouw. In een verklaring schrijft zijn 42-jarige weduwe: 'Hij heeft ons vannacht verlaten, zoals hij heeft geleefd: dapper en waardig.' De zanger verbleef de afgelopen weken in een ziekenhuis met ademhalingsproblemen.

‘Hij heeft zijn hele leven voor zijn fans geleefd die van hem hielden en hem adoreerden', aldus zijn Laeticia Hallyday. De Franse regering reageerde meteen op het nieuws: 'We hebben allemaal iets van Johnny in ons.'
 
 
Gepubliceerd: 06 december 2017, 06:41
Bron: AFP/ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Tickle Me