magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 ElvisMatters-lid Nicky Langley doet mee aan tv-programma
 
Morgen, donderdag 2 november, start de gloednieuwe reeks van 'Steracteur Sterartiest' op En met de eerste liveshow. Het succesrecept blijft hetzelfde: acteurs zingen de ziel uit hun lijf voor het goede doel, in negen verrassende liveshows. En van de deelnemers is actrice n jarenlang ElvisMatters-lid Nicky Langley. In ELVIS #33 schreef ze trouwens een column voor ElvisMatters.

Langley werd in 1954 in Amerika geboren en woonde er tot haar negende. Ze trok in die tijd regelmatig met haar ouders naar de wereldberoemde Broadwaymusicals in New York. Zo zag ze er onder meer een overweldigende versie van Oliver Twist, en tijdens het applaus na die voorstelling besliste ze voor zichzelf: 'Dit is wat ik wil doen!'

Twaalf jaar later, toen Nicky en haar gezin al lang verhuisd waren naar Belgi, maakte ze haar belofte waar en schreef ze zich in voor Studio Herman Teirlinck. Met succes, want sindsdien speelt ze de meest uiteenlopende rollen in theatervoorstellingen, televisieseries, films en musicals. Nicky is ook auteur. Zo schreef ze onder andere 'Het Elfde Gebod', dat ze ook bewerkte tot een theatervoorstelling.

Nicky acteerde onder andere in 'De Burgemeesters', 'Boerenkrijg' en 'Altijd Prijs', en ze vertolkte de rappende hofdame in de film 'K3 en de Ijsprinses'. Op de planken bracht ze theaterstukken als 'Fawlty Towers' en 'Het Elfde Gebod', en ze zong in musicals als 'My Fair Lady' en 'Daens'.

Nicky is ongetwijfeld het meest bekend om haar rol van Oma Fonkel in 'Mega Mindy'. Tijdens het tweede seizoen van 'Steracteur Sterartiest' volgde Nicky het parcours van collega Free Souffriau uiteraard op de voet. Free won toen de wedstrijd. Nicky heeft uiteraard voorgesteld om een nummer te brengen van Elvis in 'Steracteur', tot nu toe is het nog niet gelukt.

Nicky Langley zingt met volle overtuiging voor het goede doel Hachiko, omdat ze zich helemaal kan vinden in hun visie en aanpak. Hachiko vzw leidt assistentiehonden op die ervoor zorgen dat hun baasjes met zo weinig mogelijk hulp van derden door het leven kunnen gaan, ondanks hun beperking of ziekte. Zo zijn er hulphonden voor mensen met een motorische beperking en meldhonden voor mensen met epilepsie. De opleiding en toewijzing van zo een assistentiehond kost de vzw 25.000 euro. Dat is een pak geld, zeker als je weet dat Hachiko die honden gratis aan de baasjes schenkt. De vzw rekent daarvoor volledig op giften en sponsoring.

'Steracteur Sterartiest', vanaf donderdag 2 november om 20.40 uur op de Belgische televisiezender En.
 
 
Gepubliceerd: 01 november 2017, 00:56
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Blue Hawaii