magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis' hologram op lange baan?
 
Vorige week heeft een federale rechtbank Pulse Evolution, het Amerikaanse productiebedrijf achter een mogelijke hologramshow met Elvis, veroordeeld tot het betalen van 524.196 dollar aan Darren Bagert, een Broadway-producent. Het bedrijf had de deal verbroken om een ​​nieuwe hologramshow te maken met Elvis.

Pulse Evolution is gespecialiseerd in het maken van levensechte hologrammen voor concerten en films. Het is voorheen gelukt om wijlen rapper Tupac Shakur op het Coachella Music Festival in 2012 te laten optreden en ademde nieuw leven in bij zanger Michael Jackson tijdens de Billboard Music Awards in 2014.

Pulse Evolution ontving de rechten om een ​​virtuele versie van Presley te creëren, en hoopte hem in een 90-minuten durende show op het podium terug te brengen. Ze deden hierbij beroep op Darren Bagert, een producent van 'An American in Paris' en 'Dear Evan Hansen', om samen te werken aan het 15 tot 25 miljoen dollar kostende project.

Volgens hun overeenkomst moest Bagert een creatief team samenstellen, een budget opbouwen en vergaderingen bijwonen met potentiële investeerders. Pulse Evolution moest hem voorschotten leveren tegen een productievergoeding verbonden aan de begroting van de show, een deel van de nettowinst en 200.000 aandelen. Toch, nadat Bagert zijn verplichtingen vervulde, kondigde Pulse Evolution een nieuw partnerschap aan met de maker van American Idol, Simon Fuller. Nu zou de grootste aandeelhouder van de firma zich richten op Fuller voor het ontwikkelen van dezelfde Elvis Presley-show. De Broadway-producent bleef werken aan de show achter de schermen. Maar hij had er genoeg van, en besliste om een zaak aan te spannen tegen Pulse Evolution. Hij beweerde dat Pulse Evolution hem nooit een deel van de voorschotten had betaald, en de aandelen die hij kreeg kon hij niet op de open markt verkopen. Niemand van de firma kwam op de zitting op dagen en Pulse werd veroordeeld om meer dan 500.000 dollar aan Bagert te betalen.
 
 
Gepubliceerd: 19 oktober 2017, 21:12
Bron: Forbes/ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Made In Memphis