magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Sven Nys in BMW 507 in Zoute Grand Prix
 
Het volgende weekend, van 5 tot 8 oktober, maakt ex-wereldkampioen veldrijden Sven Nys zijn debuut op vier wielen aan het stuur van een BMW 507 in de Zoute Grand Prix.

De Zoute Grand Prix is de voorbije jaren uitgegroeid tot een klassieker in de wereld van oldtimers en prestigewagens. Intussen kunnen de organisatoren dan ook rekenen op een mooi deelnemersveld met prachtige wagens, die vaak nog eens door bekende Belgen worden bestuurd.

Op dat lijstje prijkt ook onze gewezen cyclocrosskampioen Sven Nys die hiermee de overstap maakt van twee naar vier wielen. Lang zal hij wellicht niet geaarzeld hebben om de uitnodiging te accepteren, want er werd hem een exclusieve BMW 507 ter beschikking gesteld door de invoerder. Nys zal het in Knokke en omstreken wel een beetje deftig moeten houden aan het stuur van deze waardevolle wagen, aangezien hij Peter Henrich, de CEO van BMW Group Belux, naast zich krijgt tijdens de Zoute Grand Prix.

Deze BMW 507 uit 1957 komt rechtstreeks van het BMW Museum in München en wordt onderhouden door BMW Classic. Dit model werd ontworpen door Albrecht Graf Goertz en werd voor het eerst voorgesteld op het Salon van Frankfurt in 1955. Met slechts 254 geproduceerde exemplaren bleef de 507 vrij exclusief en behoorde toe aan persoonlijkheden zoals Elvis Presley, John Surtees, Alain Delon of Koning Albert II. De BMW 507 wordt aangedreven door een 3,2-liter achtcilinder motor, die 150 pk produceert voor een gewicht van 1.220 kg.

Elvis Presley reed in een BMW 507 toen hij zijn dienstplicht vervulde in Duitsland. De auto met chassisnummer 70079 werd op 20 december 1958 aan soldaat Presley afgeleverd. Na zijn dienstplicht werd de 507 meer dan vijftig jaar als verloren beschouwd, totdat hij drie jaar geleden werd gevonden en aan een ingrijpende restauratie werd onderworpen bij BMW Group Classic. BMW Group Classic heeft de 507 volledig origineel gelaten. De carrosserie heeft weer de originele kleur Federweiß, de lichtmetalen V8-motor met 110 kW (150 pk) ligt weer onder de lange motorkap en de auto is voorzien van de originele wielen, het zwart-witte interieur en de Becker Mexico-radio.
 
 
Gepubliceerd: 05 oktober 2017, 06:42
Bron: Belga/ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Elvis as recorded at Boston Garden '71