magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis' witte piano keert terug naar Graceland
 
De witte piano die door Elvis in 1957 gekocht werd om in Graceland te zetten keert na 60 jaar geleden terug naar Graceland. De witte, baby grand piano met gouden accenten en een op maat gemaakte gouden metalen bankje met een wit lederen kussen zal vanaf 16 december tentoongesteld worden in zijn huis. De muziekkamer op Graceland worden omgebouwd naar de oorspronkelijke weergave uit de beginjaren dat Elvis op Graceland woonde, met inbegrip van de witte piano. Andere items die zullen te zien zijn in de beroemde muziekkamer zijn de oorspronkelijke witte en blauwe gordijnen, en een gouden bank die deel uitmaakte van de kamerdecor in 1964.

Elvis' witte piano van het merk Knabe & Co. werd vorig jaar nog aangeboden op een veiling in Beverly Hills, maar helaas niet verkocht. De piano werd in augustus van dit jaar terug aangeboden via eBay, en een deel van de opbrengst ging naar een goed doel. Graceland kocht dit uniek muziekinstrument terug, en daar kunnen de fans alleen maar blij mee zijn.

De piano werd door Elvis gekocht in 1957. Oorspronkelijk werd het instrument gebouwd in 1912, en stond in het Ellis Auditorium in Memphis. Muzikant Duke Ellington heeft er zelfs op gespeeld. Elvis vond de piano zo mooi dat hij hem kocht en in Graceland in de muziekkamer zette. Later werd de piano verkocht aan Ted Sturges, die het op zijn beurt doorverkocht aan Jimmy Velvet, die hem tentoonstelde tot 1990 in zijn Elvis Presley Museum in Memphis. Nadien kwam de piano terug in de handen van een verzamelaar.
 
 
Gepubliceerd: 07 september 2017, 08:38
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - 50.000.000 Elvis Fans Can't Be Wrong