magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Joe Guercio werd 90 jaar geleden geboren
 
De miljoenen Elvis fans herkennen de naam meteen. Joe Guercio is het meest bekend van de 8 jaar dat hij dirigent was van het orkest dat Elvis Presley begeleidde tijdens zijn fameuze concerten. Guercio begon bij Elvis in 1969 te Las Vegas. Hij richtte het orkest op dat Elvis en zijn band zou begeleiden tot aan Presley’s dood in 1977. Joe schreef de muziek waarmee Elvis ieder concert begon. Guercio was gedurende zijn carriére ook dirigent voor andere artiesten waaronder Steve & Edie, Barbara Streisand en Gladys Knight. Joe overleed gisteren in een ziekenhuis te Nashville Tennessee.

Joe Guercio werd geboren op 16 juli 1927, vandaag precies 90 jaar geleden. De maestro heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, maar hij is waarschijnlijk het meest bekend en bewonderd om zijn werk met Elvis Presley. Hij was de 'musical conductor' én dirigent van Elvis gedurende acht jaren tot en met het laatste concert op 26 juni 1977. Hij vestigde zich in 1967 in Las Vegas. Guercio was muzikaal directeur van het bekende International Hotel in Las Vegas toen hij met Elvis begon samen te werken. Het was ook Guercio, die het idee had dat Elvis zijn shows moesten openen met Theme from 2001 - A Space Odyssey ook Also Sprach Zarathustra). De inspiratie hiervoor kwam toen Guercio en zijn eerste vrouw de gelijknamige science fiction film zagen. Hij heeft samengewerkt met Patti Paige, Diana Ross, Tom Jones, Barbra Streisand, Gladys Knight, Natalie Cole en vele anderen. Zelfs voor paus Johannes Paulus II verzorgde hij, samen met B.B. King, een kerstconcert in het Vaticaan.

Na Elvis' overlijden was hij op talloze bijeenkomsten aanwezig, ook bij ElvisMatters. De Elvis Classics shows, de The Original Cast tournee doorheen Europa. Joe Guercio was er steeds bij, en men kon zien hoede 80-jarige dirigent nog zo vitaal en vinnig was. Dit moest gevierd worden met een groot concert, en uiteraard mocht Elvis' vroegere dirigent Joe Guercio er niet op ontbreken. Het werd een fenomenaal concert, en voor de aanwezigen een onvergetelijke avond. De setlist bestond uit maar liefst veertig nummers, en op verzoek van Joe Guercio zong Bouke het nummer 'I Who Have Nothing' van Tom Jones. Dit bezorgde het publiek een echt kippenvelmoment. Joe Guercio was helemaal onder de indruk van de stem van Bouke, en wilde ook in de toekomst maar al te graag samenwerken met wat voor hem ook de beste performer was van de Elvismuziek die er bestaat. 'Bouke is phenomenal. He's the Man!' zei Joe. Hij woonde reeds meer dan vijftien jaar in Nashville en was nog steeds bezig met muziek, en sommige Elvis-gerelateerde projecten.

Het idee van de nieuwe arrangementen van Elvis met het Royal Philharmonic Orchestra werd ook gesteund door Elvis voormalige dirigent Joe Guercio die Priscilla Presley benaderde met een soortgelijk idee. Joe overleed op 4 januari 2015 in Nashville. Eén van de laatste optredens van Joe is de live-show Bouke Rocks Elvis uit 2013. RIP Joe!
 
 Bouke Rocks Elvis - DVD  
 Bouke Rocks Elvis - 2CD  
 
Gepubliceerd: 16 juli 2017, 09:07
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Good Times