magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Gospelnaslagwerk His Songs of Praise
 
Al in zijn eerste interviews gaf Elvis te kennen enorm veel van gospelmuziek te houden. En dat heeft hij meedere keren in zijn loopbaan herhaald. Ondanks het feit dat Elvis de bijnaam de King of Rock and Roll kreeg, won hij drie Grammy’s voor zijn gospelmuziek.

FTD bracht onlangs het tweede en laatste deel uit van His Songs Of Praise, een tweeluik dat dieper ingaat op de gospels die Elvis zong. De twee boekdelen bevatten samen meer dan 700 pagina’s.

Het tweede deel volgt het eerste deel op en bespreekt nog eens 51 spirituele en inspirerende gospelnummers. In het eerste deel van dit tweeluik konden we al kennismaken met 55 songs uit dit genre. Bij elk lied wordt door de schrijver Trevor Simpson uitgebreid stilgestaan, met tal van details en prachtige foto’s. Elvis' uitgebreide kennis en diversiteit van spirituele muziek wordt volledig besproken in 700 pagina's; van zijn oprechte interpretaties van de nummers tot hoe hij in zijn loopbaan met deze vorm van muziek steeds in aanraking kwam. Bij het tweede boek wordt een 32-track-cd geleverd met daarop 79 minuten zeldzaam materiaal en nog niet eerder officieel uitgebrachte takes. Dit zijn onder meer veelzijdige 'Pure Elvis' undubbed studiomasters, een dozijn zeldzame optredens van 1956 tot en met 1977 en studio-, film- en liveshow-outtakes. Een extra bonus is de officieel onuitgegeven kerstradiospecial van 3 december 1967. Season’s Greetings From Elvis werd destijds naar 2000 radiostations in Amerika verstuurd in aanloop naar de kerstperiode van dat jaar. Colonel Parker was altijd al een specialist in het promoten van zijn artiest, vooral tijdens de feestdagen, wanneer hij speciale programma’s op de markt bracht. In 1967 werden er aan radiostation RCA Victor volledige programma’s geleverd voor Elvis' Special Christmas Program, bedoeld om te worden afgespeeld op zondag 3 december 1967. Op de Graceland Veiling in januari van dit jaar werd er zo’n box verkocht voor nog geen duizend euro.

His Songs of Praise zijn de ideale boeken voor een gospelliefhebber, maar ook voor iedere Elvis-fan die meer te weten wil komen over de favoriete muziek van Elvis en waarom juist Elvis deze nummers zong. Daarbij hebben de twee boekdelen schitterende coverfoto’s. Een mooi collector's item!
 
 His Songs of Praise Volume 1  
 His Songs of Praise Volume 2  
 
Gepubliceerd: 05 juni 2017, 07:12
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Dragonheart