magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis '56 op Nederlandse televisie
 
Muziekradio op televisie. Dat is het Nederlandse tv-programma 'NPO Radio 2 presenteert..'. Elke maand selecteren dj’s Leo Blokhuis van NPO Radio 2 en Andrew Makkinga van NPO Soul & Jazz een serie muziekdocumentaires en concertregistraties voor het digitale themakanaal NPO Cultura. In mei aandacht voor ‘zwarte’ popmuziek: rock ‘n’ roll, reaggae, soul en funk.

Morgenavond, vrijdag 5 mei, begint tv-zender Cultura met de documentaire 'Elvis '56'. In 1956 beleefde Elvis Presley zijn grote doorbraak. In één jaar wordt de enigszins naïeve rockzanger een wereldberoemde artiest. Met roemruchte televisieoptredens en zijn eerste wereldhit ‘Heartbreak Hotel’.

Blokhuis en Makkinga kozen ook voor Elvis vanwege het concert Elvis Live in Concert – The Wonder of You dat op woensdag 10 mei plaatsvindt in Ahoy in Rotterdam. Daarin speelt het Royal Philharmonic Orchestra uit Londen live mee met archiefbeelden van Elvis. Zijn ex-vrouw Priscilla is ook in Rotterdam.

Het programma is te bekijken vanaf 23.00 uur op NPO Cultura. Het themakanaal NPO Cultura is te zien via Ziggo (kanaal 222), KPN (kanaal 170) en www.npo.nl/cultura.
 
 
Gepubliceerd: 04 mei 2017, 07:13
Bron: NPO Cultura/ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Big Boss Man