magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Vijftig jaar Double Trouble
 
Vandaag, vijftig jaar geleden, ging de film 'Double Trouble' in prémière in Amerika. Het was niet beste film van Elvis, maar wel de enige film die Elvis (Guy Lambert) tot in België en Engeland bracht – via Hollywood, uiteraard. De vraag waarom MGM in 1966 per se over de oceaan wilde trekken, kan je in het boek 'Inside Double Trouble' terugvinden. Het àllerleukste aan deze zoektocht, was dat er nog heel wat tastbare herinneringen gevonden werden, over het virtuele bezoek van Elvis aan Antwerpen, Brugge en Damme: krantenknipsels en, uiteraard, de stand-in voor Elvis zelf: Jos Clauwers, toenmalige leadzanger voor the Jokers.

Tien jaar geleden schreef Peter Verbruggen het boek dat verpakt was in een speciale box, en tal van feiten, interviews, trivia-weetjes, anecdotes, herinneringen van fans, en meer dan 200 illustraties bevatte, waarvan sommige hier pas voor het eerst gepubliceerd worden. Wist je bijvoorbeeld dat de opnames in Antwerpen door een professionele fotograaf gevolgd werden? Of wist je dat het tijdens de opnames van “Double Trouble” was dat Elvis voor het eerst James Brown en Jackie Wilson ontmoette? En weet je dat Jerry Scheff – de latere TCB-bassist – z’n Elvisdebuut maakte bij de sessie van “Double Trouble”?

De box is inmiddels niet meer verkrijgbaar, maar het boek kan je bestellen via ShopElvisMatters.

Foto: de speciale en zeldzame programmabrochure van 'Double Trouble' die aan de bezoekers tijdens de prémière werd uitgedeeld.
 
 Bestel Inside Double Trouble  
 
Gepubliceerd: 05 april 2017, 14:11
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Big Boss Man