magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Zestig jaar geleden werd 'gouden' kostuum ontworpen voor Elvis
 
Elke Elvis fan kan zich ongetwijfeld de belangrijkste podiumpakken opsommen, zoals het bekende 'American Eagle Jumpsuit' uit de 'Aloha From Hawaii'-show, of het prachtige lederen pak uit de '68 Comeback Special. Maar dit jaar is het 'gouden' kostuum, ofwel 'Gold Lamé Suit' precies zestig jaar oud. Deze maand is het precies zestig jaar geleden dat Elvis, voor zijn show in Chicago, voor het eerst één van zijn meest iconische podiumpakken droeg.

Dit kostuum, met de bijhorende schoenen, werd ontworpen door Nudie Cohn uit Hollywood in 1956 en kostte toen $2500. Cohn ontwierp ook de garderobe van Elvis voor de film 'Loving You' en maakte eerder al extravagante kostuums voor Hank Snow. Het was de Colonel die afkwam met het idee om 'zijn gouden jongen in een gouden kostuum te steken' voor de komende shows. Elvis combineerde het gouden jasje ook vaak met een zwarte broek en droeg het voor het laatst in 1961. De foto van Elvis in dit pak op de cover van “50,000,000 Elvis Fans Can’t Be Wrong - Elvis’s Gold Records – Volume 2.” maakte het op slag wereldberoemd.

Op de officiële website van Graceland kan je in de recentste Graceland Blog het verhaal vinden van dit historische pak. Het 'gouden' kostuum staat momenteel tentoongesteld in het nieuwe 'Elvis: The Entertainer'-museum in Memphis.
 
 Graceland Blog: Gold Lamé Suit  
 
Gepubliceerd: 11 maart 2017, 07:27
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot . - Fotograaf:  Jeroen Vanderschoot
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Blue Hawaii