magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Enkele kanttekeningen bij krantenartikel over Colonel
 
Gisteren schreef BN De Stem een artikel over Colonel Tom Parker. Het was exact twintig jaar geleden dat de man stierf in 'zijn' Las Vegas op 87-jarige leeftijd. Colonel Parker werd niet echt op een mooie manier herdacht door het dagblad, en in het verleden werd al meerdere keren foutieve feiten geschreven door de pers. Overigens is het zo dat de schrijver van 'Elvis en de Colonel' geschreven werd door een journalist van BN De Stem, Dirk Vellenga.

Bij onze Parker- expo in 2009 meldden ze zelfs dat ElvisMatters de plaquette bij het verkeerde geboortehuis van de Colonel in Breda had geplaatst, wat door ons snel aantoonbaar weerlegd werd.

Ook in het artikel van gisteren stonden een paar storende fouten die onze ElvisMatters-medewerker en Parker-specialist bij uitstek, Jorrit Van der Kooi, terecht opmerkte: "de Colonel vertrok uit Nederland op dezelfde dag als de moord in mei 1929 in Breda": dit gerucht doet al jaren de ronde. Feit is dat Dries dat jaar (en in 1928) in Rotterdam bij zijn oom woonde. Niemand weet op welke dag bij vertrok, dat kan in mei of in juni zijn geweest in 1929. Zeker is dat zijn familie dacht dat hij in juni nog in NL was want ze stuurden cadeaus vanuit Breda naar Rotterdam voor zijn verjaardag op 26 juni. Een tweede onjuistheid is dat Dirk Vellenga de juiste identiteit van de Colonel voor het eerst heeft beschreven. Echter dat gebeurde al in 1961 door het tijdschrift Rosita en daarna ook in 1969 in een boekje van Hans Langbroek. Vellenga heeft veel feitelijke onwaarheden in zijn boek geschreven.
 
 
Gepubliceerd: 22 januari 2017, 08:28
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - In Person