magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Een bezoek aan Opportunity Village
 
Toen Elvis eind juli 1969 in het pas geopende International Hotel in Las Vegas aan zijn eerste reeks concerten begon, werd hij al snel dé artiest van het hotel en een graag geziene gast in Vegas. Het was niet de eerste keer dat Elvis in de gokstad optrad, dat was in de jaren vijftig. Maar na de filmperiode en de ‘68 Comeback Special, begon hij aan zijn comeback in het hotel. De TCB Band werd samengesteld en alles was tot in de puntjes verzorgd. De vrouwelijke fans kregen als aandenken regelmatig sjaaltjes van Elvis, die hij tijdens de concerten gretig uitdeelde. Met de felgekleurde sjaals veegde hij zijn voorhoofd af en hij kuste ze, om ze vervolgens door te geven aan de dames die op de eerste rij stonden om de sjaals in ontvangst te nemen.

Elvis is er niet meer, het International Hotel werd het Las Vegas Hilton en uiteindelijk Westgate Las Vegas. Maar de sjaals? Die zijn er nog steeds, dankzij Opportunity Village, een non-profit organisatie uit Las Vegas, die vroeger de sjaaltjes maakte. ElvisMatters zocht de organisatie op en kon de originele machines bezichtigen waarop de sjaals geproduceerd werden.

Meer kan je lezen in ELVIS #54 dat op 1 september uitkomt. Nog geen lid? Word het nu en ontvang het allernieuwste blad van ElvisMatters deze week in je bus!
 
 WORD NU LID VAN ELVISMATTERS!  
 
Gepubliceerd: 29 augustus 2016, 09:02
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Tickle Me