magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis' gitarist James Burton woont mixing van nieuwe album bij
 
Begin mei konden we in primeur al het nieuws meedelen van enkele oud Elvis-muzikanten die in Memphis aanwezig waren, en aan een 'geheim' project bezig waren in de opnamestudio Sam Phillips Recording Services. We hadden toen al een tipje van de sluier opgelicht omtrent de Jungle Room Sessions, de opnames die Elvis in zijn Graceland opnam in 1976, dit jaar precies veertig jaar geleden.

Vorige week kwam ook de officiële bevestiging van Sony/Legacy dat er een nieuw product op de markt komt onder de titel "Way Down In The Jungle Room" op 5 augustus, net op tijd voor de jaarlijkse Elvis Week festiviteiten. De set zal zowel verkrijgbaar zijn als CD set als een dubbel-LP.

Het nieuwe album zal gemixt worden door Grammy-winnende mixer Matt Ross-Spang. In een interview met de krant Commercial Appeal uit Memphis vertelde hij gisteren over het nieuwe album en de mix van 18 tracks. James Burton, Norbert Putnam, David Briggs, Ronnie Tutt zakten speciaal af naar de studio om advies te geven bij het mixen. De nummers werden oorspronkelijk geregistreerd op een 16-track opname in Graceland, maar Elvis' producer Felton Jarvis voegde er later strijkers en blazers en overdubs toe. Op het nieuwe album staan de originele tracks, en de outtakes. Binnenkort verkrijgbaar op CD en vinyl bij ShopElvisMatters!
 
 
Gepubliceerd: 21 juni 2016, 00:07
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Blue Hawaii