magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis die Amerika hielp met poliocampagne
 
Elvis kwam in 1956 al een keer in het nieuws toen hij de toenmalige publiciteitscampagne om zich te laten inenten tegen polio (kinderverlamming) promootte. In 1956-1957 hielp Elvis polio-inentingen (March of Dimes) aan te kaarten. Hij werd niet alleen gefotografeerd met het meisje dat destijds op de promoposter stond, maar liet ook zelf een vaccin zetten op 28 oktober 1956. Hij was op dat moment doorgebroken in Amerika, en toen hij het vaccin kreeg, in het bijzijn van de pers, werd de vaccinatiecampagne nogmaals in de kranten gepubliceerd met een foto van Elvis.

De bekende Engelse Cambridge University heeft de nieuwe film 'Teens Against Polio' eergisteren online gezet waarin Elvis' betrokkenheid bij de poliocampagne wordt uiteengezet. De film biedt intrigerende inzichten over hoe dat gat in de VS werd gesloten met de inbreng van sterren als Presley evenals Clark Gable en Mickey Rooney, en wijst op de diepgaande verandering die heeft plaatsgevonden onder beroemdheden in hun houding ten opzichte van vaccins en andere gezondheidsprogramma's van de afgelopen 60 jaar.

Foto: Dr. Leona Baumgartner (New York Health Commissioner) en Dr. Harold Fuerst in CBS studio 50 in New York City terwijl ze Elvis het vaccin toedienden.
 
 Elvis Presley in Teens Against Polio  
 
Gepubliceerd: 25 april 2016, 14:29
Bron: EER / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - The Wonder Of You