magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Jerry Scheff wordt 75
 
Vandaag viert Jerry Scheff zijn 75ste verjaardag! Elvis' vroegere bassist werd op 31 januari 1941 geboren in San Francisco, en begon op 15 jarige leeftijd al te spelen in jazzclubs in zijn streek. Jerry Scheff heeft met vele artiesten samengewerkt, waaronder de Everly Brothers, Nancy Sinatra, Johnny Rivers, Neil Diamond, Sammy Davis Jr., Johnny Mathis, Pat Boone, Dionne Warwick, Barbara Streisand, Linda Ronstadt, Bette Midler. En ja, zelfs studiowerk voor Elvis, want op 28 en 29 september 1966 werkte Jerry samen met Elvis voor de soundtrack opnamen van de film ‘Easy Come, Easy Go.’ Jerry was trompettist van dienst.

Jerry was geen onbekende voor James Burton en toen James in 1969 muzikanten zocht voor Elvis, kreeg hij een telefoontje van James. Jerry geeft toe dat hij nooit een Elvisfan is geweest, hij koos er dan ook voor om aan de auditie mee te doen, maar zou de job waarschijnlijk niet aanvaarden… Dat was echter buiten het charisma van Elvis gerekend want amper vijf minuten nadat hij Elvis had ontmoet, realiseerde hij zich wat een fantastische man en zanger hij was!

Jerry werkte ook samen met de Doors (met zanger Jim Morrison), in 1971 speelde hij bas op het album ‘L.A. Woman.’ Het zou hun laatste album worden, na de opnamen werd Jerry gevraagd om lid te worden van de groep. Maar kort erop vertrok Jim Morrison naar Parijs, waar hij stierf.

Naast een getalenteerd muzikant is Jerry ook een gepassioneerd tekstschrijver, waarvan zijn nummer ‘Fire Down Below’ bij de Elvisfans waarschijnlijk het meest bekende is. Al was de muziek reeds opgenomen, doch werd het nummer spijtig genoeg nooit door Elvis ingezongen.

Na Elvis zijn dood werkte Jerry nog samen met Bob Dylan, en deed studiowerk voor o.a. Johnny Cash. Na het succes van de allereerste ‘Elvis - The Concert’ show in augustus 1997, hebben Jerry en de TCB Band reeds meerdere wereldwijde tournees gemaakt met deze spectaculaire show. Ook voor ElvisMatters kwam deze unieke formatie, de TCB Band, reeds verscheidene malen samen en bracht menig Elvis fan in vervoering met hun optredens! In 2003 verhuisde Jerry samen met zijn vrouw Nathalie en stiefkinderen Annie, Calum en Louis van Californië naar Schotland. Happy Birthday Jerry!
 
 
Gepubliceerd: 31 januari 2016, 18:03
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Southern Nights