magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 60 jaar geleden dat Elvis contract tekent bij RCA
 
Gisteren was het inderdaad zestig jaar geleden, op 21 november 1955, dat Dries Van Kuijk, alias Elvis' manager Colonel Tom Parker, een Nederlander die tot dan toe aan de kost kwam met “dansende kiekens”, zich opwerpt als manager Tom Parker en dat hij Elvis verkoopt aan de multi­national RCA-Victor met als merkwaardig onderdeel van het contract dat Elvis royalties zou ontvangen voor elke plaat waarop zijn naam stond (eigenlijk is Parker op die manier de uitvinder van het “uitvoerdersrecht”).

Anderzijds heeft Sam Phillips van Sun Records altijd ontkend dat hij zou “gerold” geweest zijn. Voor het bedrag dat men hem aanbood, had hij namelijk een totaal nieuwe studio kunnen inrichten, maar hij verkoos te investeren in de nieuwe Holiday Inn-keten, wat hem wellicht geen windeieren heeft gelegd. Trouwens, wat later zou volgen, kon eigenlijk niemand voorzien en zou zonder de steun van een multinational ook niet mogelijk geweest zijn.

We herkennen v.l.n.r. “kolonel” Tom Parker, moeder Gladys Presley, Elvis zelf, vader Vernon, Coleman Tily van RCA-records en Bob Neal van de Sun Studios uit Memphis.
 
 
Gepubliceerd: 22 november 2015, 11:46
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - America