magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Verbouwingen in Breda
 
Dries van Kuijk, alias de latere Colonel Tom Parker, was de zoon van Adam en Marie van Kuijk. Hij werd geboren aan de Vlaszak in Breda. Vader Van Kuijk was een voormalig militair en werkte als koetsier/stalmeester voor transportbedrijf Van Gend & Loos in Breda, dat in die tijd gevestigd was aan de Veemarktstraat vlak bij de Vlaszak. Het gezin woonde boven de stallen. De panden waren onderling verbonden. Van Veemarktstraat 66 - waar vader Van Kuijks werkgever, Van Gend & Loos, kantoor hield - kon je direct naar de stallen doorlopen. En vandaaruit naar de bovengelegen woning van de Van Kuijks. Beide panden waren door een dak verbonden.

Momenteel zijn er volop verbouwingen aan de gang in Breda op deze locaties, zoals een volledige nieuwbouw waar ooit de Vlaszak was, ook in de Veemarktstraat komt er kortelings in het pand een nieuwe winkel. Hier verdiende de Colonel geld met allerlei baantjes, onder andere het dragen van bagage voor reizigers op het station, en het lopen met reclameborden van circussen die de stad bezochten. In de stallen van zijn vader ontwikkelde hij op zondagmiddagen zijn eerste voorliefde voor het circus. Hier demonstreerde hij broers, zusters en vriendjes hoe vaardig hij de paarden kon dresseren.

In juni 2009 heeft ElvisMatters een plaquette laten bevestigen aan de gevel van het pand Veemarktstraat 66 in Breda. We beschouwen het statige herenhuis als het enige resterende deel van een pand waarin Elvis' manager Colonel Tom Parker alias Dries van Kuijk honderd jaar geleden geboren werd.

De DVD 100 jaar Parker uit 2009, en dit weekend verkrijgbaar met grote korting als shopaanbieding is nog beschikbaar!
 
 DVD 100 Jaar Parker  
 
Gepubliceerd: 26 juli 2015, 06:36
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Frankie and Johnny