magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Humperdinck bezoekt Elvis expo in Vegas
 
Engelbert Humperdinck werd als Arnold Dorsey in India geboren, en emigreerde in 1946 naar Leicester in Groot-Brittannië. Hij nam op zeker moment de naam Engelbert Humperdinck aan, wat hem later nog op een proces kwam te staan, tegen hem aangespannen door de erfgenamen van de bekende Duitse componist Engelbert Humperdinck. Er is totaal geen verwantschap tussen hen.

In 1966, nog voor zijn grote succesperiode, trad hij regelmatig in België op, vooral in Knokke en Mechelen. In Zeebrugge werd er trouwens nog een videoclip opgenomen. Hij verkocht wereldwijd 150 miljoen platen en kreeg daarvoor 72 gouden en 23 platina platen. In 1997 bracht Humperdinck, in samenwerking met onder anderen Peter Koelewijn, het album A little in love uit. Het album bestaat uit 13 Engelstalige covers van oorspronkelijk Nederlandstalige nummers. In maart 2012 kondigde de BBC Humperdinck aan als de Britse inzending voor het Eurovisiesongfestival 2012. Hij vertegenwoordigde het Verenigd Koninkrijk met het nummer Love Will Set You Free, geschreven door Martin Terefe en Sacha Skarbek. Het Verenigd Koninkrijk was rechtstreeks geplaatst voor de finale, waarin Humperdinck meteen als eerste aantrad. Humperdinck eindigde op de 25ste en voorlaatste plaats.

Zijn bewondering voor Elvis stak ie nooit onder stoelen of banken. In sommige interviews meldde hij regelmatig dat Elvis zijn voorbeeld was.

Vandaag bezocht de 79-jarige Humperdinck de Elvis-tentoonstelling in het Westgate Hotel in Las Vegas, en genoot er met volle teugen van.
 
 
Gepubliceerd: 23 juli 2015, 21:15
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - The Wonder Of You