magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Zeldzame Elvis opname te koop
 
Tijdens de voorbereidingen van een verkoop van een landgoed in Tuscaloosa eind vorig jaar, werd een zeldzame Elvis opname ontdekt. De ontdekker had de opname nooit afgespeeld en kon zich niet herinneren hoe hij het kleinood verworven had.

Op de voorzijde werd geschreven "Elvis Presley - om Shelia Smith, 26 september 1956, Tupelo, Miss."

Het blijkt dat de opname Take 28 is van "Don't Be Cruel", opgenomen door Elvis in New York City op 2 juli 1956.

Elvis, 21 jaar op dat moment, had zijn eerste nationale televisie-optredens. De juli opnamesessie bij RCA in New York is de eerste keer dat Elvis de controle had van een sessie dat jaar, het produceren van "Don't Be Cruel" met "Hound Dog "op de B-kant. Verzamelaarster Lori Watts nam de opname mee naar Graceland in Memphis, waar het werd geverifieerd en zal worden opgenomen in de Graceland Veiling, de derde veiling van zeldzame en authentieke Elvis stukken en memorabilia, die zal plaatsvinden tijdens Elvis Week 2015 in augustus.

Een RCA fotograaf reisde met Elvis op een 27-uur durende reis met de trein van New York naar Memphis na de opnamesessie. Foto's tonen hem op een trein te luisteren naar een aantal acetates. Het zou kunnen dat op één van de foto's het kleinood staat dat geveild wordt.

De geschatte waarde ligt tussen de 3.000 en 5.000 dollar. De veiling zal plaatsvinden op 13 augustus in Memphis, vanaf 27 juli kan er online geboden worden.
 
 
Gepubliceerd: 02 juli 2015, 07:00
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Clambake