magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Huur de wagen van Nudie Cohn
 
Nudie Cohn was een Amerikaanse modeontwerper die o.a. het beroemde gouden pak van Elvis ontwierp. Zijn door hem ontworpen outfits werden ook gedragen door Dolly Parton, Johnny Cash, ZZ Top, Elton John, en nog veel meer.

Naast het ontwerpen van kleding, was de man ook gefascineerd door auto's. Niet zomaar gewone auto's, maar voorzien van hoorns aan de voorkant van de auto, en zes pistolen bevestigd aan de wagen. De Belg Bobbejaan Schoepen (van het bekende Belgische pretpark Bobbejaanland) kwam in de zestiger en zeventiger jaren vaak bij Nudie Cohn en kocht van hem ook twee Amerikaanse witte Pontiacs (Bonneville), genaamd Nudie mobiles, gedecoreerd met zilveren dollars uit 1971, kogelhulzen, siergeweren, en vooraan een stierhoorn. Een andere Pontiac Bonneville van Cohn is aangekocht door de Amerikaanse countryzanger Webb Pierce en staat opgesteld in de Country Music Hall of Fame in Nashville.

Nudie's kleindochter, Jamie Nudie, runt tegenwoordig Nudie's Rodeo Tailors in het zuiden van Californië. Nudie Cohn overleed in 1984, maar Jamie heeft nog een website waar men nog steeds kleding kan bestellen in de stijl van Nudie Cohn. Verder is er ook de mogelijkheid om één van de twee Nudiemobiles te huren.

Er waren 18 Nudiemobiles in totaal. De eerste was een Hudson, maar de meeste waren Pontiac. Zodra de auto's echt populair werden, schonk General Motors Nudie Cohn enkele auto's om ze aan te passen.

De twee auto's die in de familie Cohn blijven, zijn nu ondergebracht in het Valley Relics Museum in Chatsworth. Er is keuze tussen de Cadillac Eldorado cabriolet uit 1975 en een Pontiac Safari uit 1964.
 
 
Gepubliceerd: 26 juni 2015, 13:06
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Raised On Rock