magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis muurschildering op 'Heartbreak Hotel'
 
Elvis Presley, Hoyt Axton en Mae Boren Axton zullen binnenkort op de muur sieren van het oude Henderson Furniture Building in Duncan, Oklahoma, dankzij Palmer Studios en Oklahoma Arts Council’s Rhythm and Routes campaign. Het betreft een historische en muzikale muurschildering aan de oostkant van het Henderson Furniture gebouw aan de Main Street, het voormalige terrein van een hotel, dat de inspiratie zou geweest zijn voor het schrijven van de beroemde Elvis Presley ballad 'Heartbreak Hotel'.

Rhythm and Routes is een muziekroute met muzikanten, zangers en songwriters uit Oklahoma. De staat heeft gekozen voor 50 mensen te huldigen en om te beginnen met Hoyt Wayne Axton en Mae Boren Axton.

Hoyt Axton werd geboren op 25 maart 1938, in Duncan, en als kind van John T. Axton, een marine-officier, en van Mae Boren Axton, een lerares Engels en ook songwriter. Hij overleed in 1999.

Zijn kennismaking met de muziek begon al vroeg mede door de aanmoediging van zijn moeder, Mae Boren, die de klassieker 'Heartbreak Hotel' voor Elvis Presley schreef, samen met Tommy Durden. Hoyt werkte eerst als songwriter alvorens zelf een succesvol folk, country en popzanger te worden. De bariton met de kenmerkende, gravelly vocale levering maakte ook bekende verschijningen in film met rollen in diverse films waaronder in 1984 in 'Gremlins' en in 1979 in de film 'The Black Stallion'.
 
 
Gepubliceerd: 29 mei 2015, 06:51
Bron: Duncan Banner / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Kid Galahad