magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Janis Martin: de vrouwelijke Elvis
 
75 jaar geleden werd Janis Martin geboren. Janis Martin was een rockabilly in een mannenwereld. Op 15-jarige leeftijd, was ze klaar voor het sterrendom in de opkomende genre, een van de weinige vrouwen die populair was in de vroege jaren van de rock 'n' roll. Ze schreef ondermeer haar eigen nummers.

Ze begon met gitaar spelen op 6-jarige leeftijd en vanaf haar elfde stond ze op diverse podia. Op 15-jarige leeftijd liep ze met haar vriend weg, net voordat ze haar eerste platencontract getekend. Iets meer dan een jaar na haar huwelijk, was ze in staat om een ​​maand door te brengen met haar man, terwijl hij op verlof was... en toen werd ze zwanger. Ze was niet langer de schattige 17-jarige met de blonde haren, maar was nu een vrouw en moeder, en haar platenmaatschappij vond ze dat niet genoeg verkocht door dit imago, en verbraken haar platencontract.King Records en Decca Records waren geïnteresseerd, maar ze ondertekende weliswaar een contract met een Belgisch label, Palette, in 1960.Ze werd de vrouwelijke Elvis genoemd.

Toen ze werd geconfronteerd met de geboorte van haar zoon en dit betekende het einde van haar carrière.

Martin overleed aan kanker op 3 september 2007 in Durham, North Carolina. Haar enige zoon, Kevin Parton, stierf in januari.

Vorig jaar bracht Vee-Tone Records het album Janis and Elvis uit, geïnspireerd op het originele album uit 1957. De oplage was 500 stuks.
 
 
Gepubliceerd: 28 maart 2015, 15:35
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - New Year’s Eve